Följ med in i köket och bakom kulisserna på Diggiloo i klippet ovanför.
På Elmia i Jönköping repar artisterna för fullt inför turnéstart och i köket puttrar kastrullerna, när SVT är på besök.
Det är andra året nu som kocken Tobias Andersson från Vetlanda är kökschef för Diggiloo och ansvarig för maten under alla 24 stopp, från frukostgröten till nattmackan. Efter 15 år är det inte mycket som gör honom nervös.
– De nerverna släppte nog för många år sedan. Man lagar upp maten och så vet man att vissa är jättenöjda, vissa är missnöjda, säger han.
Inte nog med att Tobias ska laga mat till ett hundratal personer, ska han också sköta logistiken. Om dagarna bygger han upp matstationer och om nätterna flyttar han dem vidare till nästa ställe.
Knepiga matförfrågningar
Artisterna och personalen har fått komma med egna önskemål på mat som kockarna ska tillreda. Framförallt handlar det om vegetariska, veganska, gluten- och laktosfria alternativ.
Titta i klippet för att höra om det märkliga önskemålet.
Maten är viktig för artisterna för att de ska orka, berättar idolvinnaren Cimberly Wanyonyi innan hon hugger in på potatispurén och viltskavgrytan.
– Det är jätteviktigt, jag tror inte man orkar annars. Det är så långa dagar och så mycket energi som ska ut på scen, säger artisten.
Bara i Jönköpings län gör turnén tre stopp, Vetlanda, Gränna och Hestra.