Skador på glasfönster till ett gatukök. En polis. Även bild på Ewa Lennartsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis har varit på platsen för explosionen under natten. I klippet ovan berättar Eva Lennartsson, boende i närheten, om smällen som hördes. Foto: SVT

Explosion vid gatukök i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har skett intill en kolgrill i Jönköping natten mot fredag. Inga personer ska ha kommit till skada, enligt polisen.

Klockan 23.18 larmades polis och räddningstjänst till stadsdelen Liljeholmen då inringare hört en hög smäll.

– En mindre explosion har skett utomhus vid en kolgrill. Inga personer befann sig på platsen, säger Camilla Larsson, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

SVT:s reporter på plats berättar om en söndrig sotig ruta samt förstörda utemöbler.

Avspärrning har hävts

Brottsplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning under kvällen men avspärrningen har hävts nu under fredagsmorgonen.

Nationella bombskyddet kontaktades under natten men behövde inte åka till platsen. Exakt vad som exploderat är dock inte känt.

Polisen har pratat med vittnen och kontrollerat fordon av intresse men i nuläget har ingen person gripits eller frihetsberövats.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Ser ni något samband mellan nattens brand och de bränder som varit i flera restauranger i Jönköping den senaste tiden?

– I nuläget hanterar vi det här som en separat händelse, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson polisregion Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.