En delad bild med tre sektioner. Den första sektionen visar en person som står utomhus och håller en klubba, klädd i svart jacka och jeans. Den andra sektionen föreställer fyra personer som poserar tillsammans, klädda i svarta västar och med tummen upp. Den tredje sektionen visar en person sittande på en stol, iklädd en grön jacka och håller en scarf som det står ”SPEEDY” på. Bakgrunden visar en sportarena och grönskande landskap.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Glada Lejonfans som hoppas på att få fira ett guld ikväll. Foto: Adam Wännman Zetterqvist SVT

Fansen nervösa inför speedwayfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Många av de Lejonfans som tagit sig till motorstation i Gislaved var under tisdagskvällen nervösa inför finalen mot Dackarna. Däremot tror de på att Lejonen vinner guld.

Inför sista matchen på tisdagskvällen så leder Lejonen med fyra ynka poäng. Något som gör att många fans tror att det kommer bli en jämn fajt i kväll.

– Dackarna brukar ju köra bra här med så det blir nog jämnt men vi är starkast på hemmaplan, säger Malin Lundmark som håller på Lejonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.