En bagare spritsar grädde på semlor i ett bagerikök.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när 3000 semlor bakas i bageriet i Eksjö i klippet. Foto: Ebba Öberg/SVT

Fettisdagen och fössta tossdan i mass – tuff vecka för Lennarts i Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

3000 semlor räknar Lennarts konditori i Eksjö med att sälja på fettisdagen i dag. Men om två dagar är det fössta tossdan i mass, då är det dags för marsipantårtorna.

– Det har varit full fart sen klockan två i natt här i bageriet, säger konditoriägaren Anna Berg.

Denna vecka krockar två av konditoriernas mest intensiva dagar med varandra. Semlor på fettisdag och massipantååtor på fössta tossdan i mass.

För många konditorier innebär det extra mycket arbete men förhoppningsvis även mer klirr i kassan.

Den perfekta semlan

– Det ska vara kardemumma i bullen, det ska vara en riktigt god bulle. En äkta mandelfyllning och äkta fyrtioprocentig vispgrädde. Det är det bästa, säger Anna Berg.

Följ med in i bageriet och se när semlorna bakas i i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.