Riksväg 40 är avstängd

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se drönarbilder från vägen som fick stängas av efter att flertalet lastbilar kört fast. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Gul varning för snöfall – delar av länet berörs

Uppdaterad
Publicerad

Det är besvärligt väglag på många håll i Jönköpings län på måndagen till följd av ymnigt snöfall. SMHI har utfärdat en gul vädervarning för den norra delen av länet.

Strax före 09 är det totalstopp i Göteborgsbacken på riksväg 40 utanför Jönköping. Flera lastbilar hade fastnat till följd av snön och vägen stängdes av. Någon timme senare kunde vägen öppnas upp igen, men trafiken gick långsamt.

– Om man ska ut och köra så bör man fundera en gång extra om man verkligen behöver ge sig ut just nu eller om man kan vänta, så att vägarna hinner röjas och preppas, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI till TT.

Den gula varningen för snöfall innebär risk för en långsammare trafik på grund av halka, snömodd och dålig sikt. Även risk för trafikolyckor och vägar som inte hinner snöröjas och förseningar inom kollektivtrafiken.

Inga allvarliga olyckor

Under måndagen har det varit flera trafikolyckor i länet, exempelvis en lastbilsolycka på E4 i höjd med trafikplats Vätterleden under eftermiddagen. Vid 17.30-tiden ska den lastbilen ha bärgats från platsen, enligt P4:s trafikradio. Det ska även har inträffat flera följdolyckor på den sträckan av E4 under eftermiddagen.

Och kollektivtrafiken har haft stora problem.

Enligt SMHI drar den gula varningen över norra delen av länet och österut.

Snö på väg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du SVT:s reporter berätta om trafikläget under morgonen. Foto: Nilla Bunnvik/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.