Gymnasieskola i Jönköping lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieskolan Thorén Business School i Jönköping läggs ner. Det står klart efter att elevunderlaget varit vikande i flera år.

– Är intresset för skolan för litet går den inte att driva vidare, säger Johan Skofteröd, verksamhetschef.

Idag går det totalt 32 elever fördelade på årskurs 2 och 3 på Thorén Business School. Samtliga elever kommer att få fullfölja sin utbildning på skolan – om de vill.

– Vi har påbörjat kontakter med både kommunen och fristående aktörer, här är det viktigt att varje enskild elev gör sitt eget val, säger Johan Skofteröd.

Om det finns elever som hellre vill gå på en större skola med samma program kommer de att få hjälp att hitta bra nya skolplatser.

Få elever kvar

Om samtliga elever som idag går i tvåan fortsätter till årskurs tre kommer 12 elever att gå på skolan läsåret 2025/26.

– Vi vill ta ansvar för de elever som går på skolan idag genom att erbjuda dem möjlighet att slutföra sin utbildning hos oss, säger Johan Skofteröd, verksamhetschef.

Enheten har nio medarbetare.

Turbulens kring skolan

Skolinspektionen inledde i våras en ägar- och ledningsprövning av dåvarande Thorengruppen efter att det förekommit allvarliga brister på koncernens skolor under en längre tid. Något som SVT tidigare avslöjat. Koncernen riskerade då att förlora sitt tillstånd att bedriva utbildning.

Två guldplaketter som visar namnet på skolor. Den övre plaketten har texten ”Thoren Business School” med en sköldsymbol, medan den undre plaketten visar ”Thoren Innovation School”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunikationsdirektören om namnbytet: ”Vi vill gå vidare” Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.