I över arton år jobbade Andreas Johansson som kock inom restaurangbranschen, något som han älskade. Men de sena kvällarna och helgerna gjorde att han ville prova något annat. Så nu under coronapandemin slutade han för att börja jobba som skolmatskock, något han varit i fem veckor nu.
– Coronapandemin hade ju så klart en viss påverkan. Men sedan kände jag att jag var färdig med den privata sidan av branschen. Jag ville göra något nytt och få en mer strukturerad vardag, säger han.
Kan tillföra något nytt
Under flera år har det varit en brist på kockar i skolköken runt om i landet. Men nu när restaurangbranschen befinner sig i en tillfällig kris i och med coronapandemin, finns det gott om kockar på arbetsmarknaden. Något som Andreas Johansson tror kommer att vara positivt för maten som lagas i skolköken.
– Det blir ett nytt synsätt kanske, på hur man arbetar med livsmedel och kanske nya tekniker på hur man arbetar med matlagning, säger han.
I klippet berättar han hur han arbetar för att överraska barnen och hur han tänker om framtiden.