Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Butikschefen Nikitha Andersson visar upp ett tomt skal till ett doftprov. Bilparfymer hett eftertraktade bland snattare i butiken. Se mer i klippet ovan. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Här är doftprover till bilparfymer hett eftertraktade

Publicerad

Parfym och kosmetika är något av det som unga under 18 år snattar mest, enligt polisen. Och det märks på Rituals cosmetics på Asecs i Jönköping där Nikitha Andersson är butikschef.

– Det är jättetråkigt. Det är främst doftprover ur våra bilparfymer som försvinner. Den här fyllde vi på igår men nu är den borta, säger hon och visar upp ett tomt skal.

På fyra år har antalet stölder mer än fördubblats i Jönköpings län. Under 2023 polisanmäldes 377 personer under 18 år för ringa stöld, det visar siffror från Polismyndigheten.

”Stölderna ökar på loven”

Nikitha Andersson berättar att svinnet är stort, varje vecka stjäls det från butiken på Asecs. Stölderna brukar öka under loven och många som stjäl är väldigt unga.

– Det kan vara allt från små parfymer till duscholjor, säger Andersson.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.