• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Två barn sitter på stolar i en inomhusmiljö, klädda i grå hoodies. Rummet har träbord och stolar med en stor projektor i bakgrunden som visar en bild. Belysningen är mjuk och rummet har en avspänd atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Sanna Liljeberg Olsson och Neo Kratz om vad de tycker om Mariannelund – och vad som skulle göra orten bättre. Foto: Ebba Öberg/SVT

Här ska ungdomarna engageras i Mariannelund

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Emilkraften i Mariannelund vill engagera fler ungdomar i byn. Därför bjöd de in elever från Furulundsskolan att dela sina tankar och önskemål om orten.

Missnöjet bland ungdomarna i Mariannelund i Eksjö kommun är stort men få av dem vet hur man gör för att få till en förändring.

Föreningen Emilkraften har under många år jobbat för att främja föreningslivet i Mariannelund, och deras senaste drag är att väcka ett föreningsengagemang hos ungdomarna.

”Det är upp till oss att bjuda in ungdomarna”

– Ungdomarna behövs i samhällsutvecklingen, och det är upp till oss att bjuda in dem, säger Robert Glader, verksamhetsledare på Emilkraften.

Med hjälp av rörelsen Youth 2030 Movement bjöds sjunde- och åttondeklassare från Furulundsskolan in till ett samtal, dels om vad de saknade i byn men också om hur de själva kan vara med och påverka.

Se ungdomarna i videon ovan berätta vad de saknar i Mariannelund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.