Herman Liv från Jönköping har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Örebro. Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån

Herman Liv har skrivit på nytt tvåårskontrakt med Örebro

Publicerad

Målvakten Herman Liv från Jönköping har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Örebro Hockey. Han var under den senaste säsongen starkt bidragande när J18 försvarade SM-guldet samt till att J20 kunde bära en silvermedalj.

Precis som sin pappa Stefan Liv, legendarisk målvakt i HV71, har Herman Liv formats till en vass keeper. Nu står det klart att han stannar i Örebro i minst två år till.

– Jag har trivts väldigt bra sedan dag ett här i Örebro. Jag har fått en bra utbildning och ser verkligen fram emot att fortsätta jobba hårt för att ta nästa steg i min karriär, säger Herman Liv på klubbens sajt.

Han har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025/26. Då Herman Liv ännu inte haft speltid i SHL och på så sätt inte kan erbjudas ett rookieavtal blir det nya avtalet ett hybridavtal mellan junior och A-lagskontrakt.

– Vi ser Herman som en framtidsman och gillar verkligen hans noggrannhet samt höga tävlingsnivå, säger Örebro Hockeys sportchef Henrik Löwdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.