Hundratals deltog i manifestation för Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals människor samlades i Rådhusparken i Jönköping under söndagen för att delta i den manifestation som hölls för Ukraina med anledning av kriget. Både politiker och representanter från Svenska kyrkan talade vid manifestationen.

Carina Ödebrink (S) var initiativtagare till manifestationen och talade tillsammans med politikerna Mats Green (M), Ilan De Basso (S), Acko Ankarberg Johansson (KD) och kyrkoherden Ann Aldén.

– Vi vill visa vår solidaritet för det svåra läge Ukraina befinner sig i. Angreppet från Ryssland är helt oförsvarligt, säger Carina Ödebrink.

Jönköpings län och kriget i Ukraina

Många som deltog

Det var mycket folk som samlades under söndagen för att visa sitt stöd till Ukraina. Enligt polisen var det runt 700 deltagare i manifestationen, och många deltagare hade ritat egna skyltar som de höll upp inder talen. Axel Tegvall var en av de som deltog i manifestationen tillsammans med sin pappa Thomas Tegvall och lillasyster Signe Tegvall.

– Det känns viktigt att vi visar att vi står enade i det här och att det inte kommer att gå obemärkt förbi, säger Axel Tegvall.

Även lillasyster Signe höll med om att det kändes viktigt att vara där.

– Det är otäckt det som händer. Och att det händer i Europa, det är så nära, säger hon.

I klippet ovan får du se och höra mer från manifestationen för Ukraina som ägde rum i Jönköping under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jönköpings län och kriget i Ukraina

Mer i ämnet