LHC-fansen provocerade HV:s fans genom att visa bilder på Stefan Liv. Foto: TT/Bildbyrån

HV-supportrar riskerar avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagens match mellan HV71 och Linköping försökte LHC-fans psyka HV-klacken genom att bland annat håna omkomne målvakten Stefan Liv. HV:s supportrar reagerade kraftigt på detta, vilket nu kan leda till åtgärder.

Supportrar från Linköping HC blev avstängda i 18-24 månader efter att under lördagens match ha hånat Stefan Liv, målvakten som vann tre SM-guld för laget och som omkom 2011 i en flygolycka. Dessutom hånade LHC-supportrar en av HV71:s supportrar som förolyckades i en mc-olycka.

Supportrar från HV71 reagerade kraftigt på tilltaget, något som P4 Jönköping var först med att berätta.

– Dels är det ett plexiglas som har spruckit och sedan har ett föremål kastats in av HV-supportrarna, säger Richard Nylin, som är klubbdirektör för HV71 till SVT Jönköping.

”Jättetråkigt att det händer”

Richard Nylin tror sig veta ganska väl vilka de ”skyldiga” är och man håller nu på att analysera händelsen. Han vet ännu inte om supportrarna blir avstängda eller vad det blir för åtgärder.

– Det är bara jättetråkigt att det händer. Det blir en väldigt uppiskad stämning med tanke på att Linköpingssupportrarna betedde sig väldigt illa. Man blir skrämd över att det kan få gå till på det här sättet. Det gjorde givetvis att våra supportrar reagerade kraftigt.

– Sedan ska man ju inte reagera så här, det hör inte hemma på en idrottsanläggning eller någonstans. Men det är väl en förklaring till det hela, säger Richard Nylin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.