Jenna Raunio, back i HV71, HV71:s damlag under träning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jenna Raunio, back i HV7, som just gjorde landslagsdebut, berättar om förväntningar inför säsongen som inleds under fredagskvällen. Foto: Adam Wännman Zetterqvist

HV71 siktar på slutspel när SDHL startar: ”Topp fem”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll drar SDHL-igång för HV71 då laget möter Brynäs hemma. Med både splitterny tränare och en nybliven landslagsspelare i laget.

Backen Jenna Raunio går från att vara en stor talang, till att en av dem som ska bära HV i år.

– Jag tänker inte jättemycket på det. Jag ser alltid laget över jaget, säger Jenna Raunio.

Efter att ha varit en del av juniorlandslaget så gjorde hon nu debut i Damkronorna under Euro hockey tour, detta trots att hon missade delar av fjolårssäsongen på grund av en svår hjärnskakning.

Flera nya
Mira Jungåker är ett stort namn som försvunnit till Nordamerika inför årets säsong, men samtidigt har bland andra Jessica Adolfsson med bakgrund i Linköping och med landslagsmeriter värvats in till HV71.

Ny i laget är också tränaren Thomas Pettersen, senast han var i SDHL blev han utsedd till årets coach i ligan då för Linköping och coachade då HV:s nyförvärv backarna Jessica Adolfsson och Alva Solberg. Nu är han tillbaka i svensk hockey efter två år i Norge.

– Backsidan är en av våra styrkor i år. Vi har sex stycken solida backar och två yngre i truppen.

Vill vara med i toppen
HV möter Brynäs hemma på fredagskvällen och Modo redan vid lunchtid på lördagen. Efter att ha fått kvala sig kvar förra säsongen så siktar man nu betydligt högre i år.

– Vår målsättning är att nå topp fem i serien och hamna i slutspelet och det känns realistiskt, säger HV:s huvudtränare Thomas Pettersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.