En delad bild med två sektioner. Till vänster står Richard Nylin som är klubbdirektör i HV71 iförd en mörk tröja och vit skjorta i en kontorsmiljö med en utsikt över en stad i bakgrunden. Till Chris Abbott General Manager i HV71 klädd i en mörk zip-up tröja med en mikrofon på örat, och en suddig blåaktig bakgrund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar HV:s klubbdirektör Richard Nylin (till vänster) hur han ser på kritiken kring Chris Abbotts kontrakt. Foto: Fredrik Weibull SVT / Sara Damne bildbyrån

HV71 svarar på kritiken om Chris Abbotts kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

För två dagar sedan slog nyheten om att HV71:s General manager Chris Abbot lämnar föreningen till våren ner som en bomb. Flera experter har sedan dess kritiserat HV:s agerande i frågan.

I Hockeykväll kritiserades HV71 av SVT:s expert Håkan Loob för att klubben skrivit ett kontrakt med en out-klausul i avtalet som innebär att Chris Abbot kan bryta sitt kontrakt, något som är ovanligt när det gäller ledande personer i en hockeyförening, enligt honom.

Men HV71:s klubbdirektör försvarar klausulen.

– Vi hade precis klarat av ett kval mot Oskarshamn. Vi behövde då göra en nystart och Chris Abbot var den bästa på marknaden. Dessutom fanns det inte så många andra alternativ. Vi valde då att skriva kontraktet trots att det såg ut som det gjorde, säger Richard Nylin klubbdirektör i HV71.

I klippet berättar han hur klubben säkerställer att Chris Abbott kommer jobba för HV:s bästa framöver när han arbetar för två klubbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.