Albion Ademi är klar för den kinesiska klubben Tianjin Jinmen Tiger . Foto: Mikael Fritzon/TT

IFK Värnamo säljer Albion Ademi: ”Vi gör en kraftig vinst på några månader”

Uppdaterad
Publicerad

Albion Ademi som bara spelade i IFK Värnamo under förra säsongen har nu sålts till en kinesisk klubb. Han ansluter till nya klubben omedelbart och försäljningen innebär att Värnamo gör en kraftig vinst.

Albion Ademi lånades ut till IFK Värnamo inför förra säsongen efter att han hamnat i frysboxen hos Djurgården. I november utnyttjade IFK Värnamo en option och köpte loss honom. Nu står det klart att man säljer honom till den kinesiska klubben Tianjin Jinmen Tiger som spelar i högstaligan.

– Det känns tufft att lämna Värnamo efter fjolårets fantastiska säsong, säger Albion Ademi, enligt klubbens hemsida.

– Det är en riktigt bra affär för IFK Värnamo där flera parter är nöjda, säger sportchefen Enes Ahmetovic till SVT.

Enligt uppgifter till Expressen innebär försäljningen att klubben får 5,5 miljoner för Albion Ademi. Något som sportchefen inte vill bekräfta.

– Det är en riktigt bra affär för oss. Vi gör en kraftig vinst på några månader. Med de pengar vi får så kommer vi kunna göra en stark trupp ännu starkare, säger Enes Ahmetovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.