Joel Wallin, säkerhets- och evenemangsansvarig på IFK Värnamo, berättar om arbetet för att kartlägga de inblandade i bråket och om hur de tog beslutet om avstängning. Foto: SVT

IFK Värnamo stänger av supportrar efter fotbollsbråket

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan uppstod ett bråk under en träningsmatch mellan IFK Värnamo och Öster. Nu har flera IFK Värnamo-fans stängts av från att se matcher på plats.

– Vi har kontaktat de berörda supportrarna och meddelat om beslutet, säger Joel Wallin, säkerhets- och evenemangsansvarig på IFK Värnamo.

Klubben har jobbat med bland annat polisen för att identifiera de inblandade, vilket nu alltså leder till avstängningar. som Värnamo Nyheter var först med att berätta. De stängs av från sex månader upp till ett år, uppger Joel Wallin för SVT.

– De berörda tog beslutet om avstängning relativt bra. De är givetvis besvikna men förstår samtidigt att de gjorde fel.

”Alla ska känna trygghet och glädje”

IFK Värnamo har gått ut och pratat med andra supportrar som var på plats under bråket och gjort en skildring av vilka de var som begick brott.

– Som förening jobbar vi alltid för att utveckla och förbättra säkerheten och se till att alla följer våra värdegrunder. Det är viktigt att alla besökare ska känna trygghet och glädje eftersom fotboll är glädje och gemenskap, säger Joel Wallin.

En flagga med IFK Värnamo på.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun med säkerhetsansvarige Joel Wallin som SVT Nyheter gjorde efter fotbollsbråket. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.