Tommy Thelin i en match mot Sirius i Allsvenskan 2017. Foto: Mikael Fritzon/TT

J-Södraprofilen Tommy Thelin avslutar fotbollskarriären

Publicerad

Efter 13 säsonger i Jönköpings Södra, flera av dem som lagkapten, lägger Tommy Thelin nu fotbollsskorna på hyllan. Han hoppas det sista han gör som spelare är att hjälpa klubben i sitt hjärta tillbaka till Allsvenskan.

Under söndagen spelar J-Södra en mycket avgörande match hemma på Stadsparksvalen. Strax innan matchen kommer Tommy Thelin att hyllas extra och tackas av efter sin långa karriär i klubben.

Beslutet att avsluta fotbollskarriären tog 36-åringen, som vuxit upp på Ljungarum i Jönköping, redan under fjolårssäsongen då han åkte på en axelskada.

– Jag ville komma tillbaka från den skadan och sedan avsluta karriären på ett bra sätt, berättar Tommy Thelin.

Efter avslutad fotbollskarriär kommer han nu att fortsätta den civila karriären där han redan i dag är med och driver ett företag med 35 anställda som sysslar med fastighetsskötsel och lokalvård.

I klippet ovan kan du se Tommy berätta om sitt bästa J-Södraminne. Han gläntar även lite på dörren för en fortsatt fotbollskarriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.