Det nya badet kommer att byggas framför Rosenlundsbadet, men projektet har försenats kraftigt på grund av en överklagad arkitektupphandling. Foto: SVT

Kammarrätten ger Jönköpings kommun rätt om arkitektupphandling för nya badet

Uppdaterad
Publicerad

Kammarrätten ger Jönköpings kommun rätt när det gäller arkitektupphandlingen av nya badet på Rosenlund i Jönköping. Hösten 2021 beslutade kommunfullmäktige att ett nytt badhus skulle byggas. Planen var att bygget skulle komma igång 2023, men en av de tre arkitektbyråer som var med i processen överklagade upphandlingen.

– Det har varit en långdragen process och det är skönt att vi nu fått ett beslut från kammarrätten. Beslutet kan fortfarande överklagas, men det är steg framåt i arbetet, säger Daniel Håkansson fastighetschef på Jönköpings kommun i ett pressmeddelande.

Upp i kommunfullmäktige igen

I april 2022 fick arkitektbyrån nej på sitt överklagande i förvaltningsrätten. Nu har även kammarrätten prövat frågan och går på förvaltningsrättens linje och ger Jönköpings kommun rätt.

Ärendet med att bygga nytt badhus ska åter tas upp i kommunfullmäktige under våren eftersom kostnaderna har ökat med över 20 procent sedan beslutet om nytt badhus togs 2021. Då måste fullmäktige fatta beslut om att skjuta till mer pengar, men det kan även bli tal om att banta projektet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C) berätta om hur kostnadsökningen för det nya badet i Jönköping ska hanteras. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.