Stadsbuss i Jönköping

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du David Lundberg, busschef på Jönköpings länstrafik, berätta om våldsdådet. Bilden är tagen av P4 Jönköping när bussen stannat utanför högskoleområdet efter händelsen. Foto: Peter Olsson/P4 Jönköping

Grov misshandel på buss i Jönköping – en man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man fick under tisdagen föras till sjukhus efter ett våldsdåd på en buss i Jönköping. Nu har en man gripits misstänkt för grov misshandel, bekräftar polisen på onsdagen.

– Jag såg när han drog fram den bredbladiga kniven och stötte den i killen, uppger ett vittne som SVT varit i kontakt med.

Under tisdagsförmiddagen pågick ett stort polispådrag i centrala Jönköping efter händelsen som inträffade på buss 28, vilket P4 Jönköping var först med att rapportera.

– Det gick snabbt, i början tog jag det som ett litet fylleslagsmål, men när de rullade runt på bussgolvet med höga skrik så förstod jag allvaret, säger vittnet som befann sig på bussen.

Larmet kom klockan 08:38 och flera polispatruller sattes in i jakten efter gärningspersonen.

– En person har skadat med någon form av vasst föremål. Enligt de första uppgifterna ska skadorna inte vara livshotande, säger polisens presstalesperson Angelica Forsberg.

Rubriceras som grov misshandel

Brottsrubriceringen är grov misshandel och om det handlar om en knivskärning, eller om det är något annat vasst föremål, vill inte polisen berätta. Men enligt vittnet som SVT varit i kontakt med ska det varit en kniv. Även på Jönköpings länstrafik uppger de att det finns uppgifter som pekar mot att det handlar om ett knivbråk på bussen.

David Lundberg, busschef på Jönköpings länstrafik, säger att polisen undersöker bussen i jakten på teknisk bevisning. Foto: Tobias Sjöstedt/SVT

I ett pressmeddelande från akutmottagningen på länssjukhuset Ryhov uppges det att det är en man i åldersspannet 30-39 år som skadats lindrigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.