Bostadsbolaget Vätterhem och Jönköpings kommun sätter in trygghetsskapande åtgärder på Öxnehaga i Huskvarna. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Kommunens åtgärder efter dödsskjutningen på Öxnehaga

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen inträffade en dödsskjutning på Öxnehaga i Huskvarna där en man i 40-årsåldern avled. Händelsen har skakat området och kommunen agerar nu för att hantera situationen.

– Det är en mycket allvarlig händelse. Vi har för närvarande begränsad information, men vi samarbetar med polisen och arbetar proaktivt inom kommunen, säger Samuel Nyström, räddningschef i Jönköpings kommun.

Öxnehaga är ett prioriterat område för Jönköpings kommun som driver skolor, bibliotek och en fritidsgård där. Kommunen arbetar aktivt med ungdomar genom socialtjänstens fältare och personal från kultur- och fritidsförvaltningen.

Man skjuten till döds i Huskvarna

Stöttar ungdomar i området

– Vi stöttar ungdomar och andra i området. Det är viktigt att skapa lugn och trygghet tillsammans med polisen, säger Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör i Jönköpings kommun.

Det kommunala bostadsbolaget Vätterhem, som förvaltar hyresbostäderna i området vidtar också trygghetsskapande åtgärder.

– Vårt fokus är hyresgästerna och att fortsätta skapa trygghet. Vi ser till att vår personal är ute i området under morgonen och planerar ett stormöte senare i eftermiddag, säger Raymond Paska, vd på Vätterhem.

En reporter står framför en bostadsbyggnad med fönster som lyser i bakgrunden. Området är avspärrat med polisband, och det finns polispersonal synlig i bakgrunden. Reportern håller en mikrofon med logotypen för SVT.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du den rapport från SVT:s reporter vid brottsplatsen. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man skjuten till döds i Huskvarna

Mer i ämnet