Tre personer i olika kläder står i tre sektioner. Den första personen har på sig en ljus beige jacka och är utomhus, den andra bär en brun tröja och står inomhus med belysning, och den tredje har en mörkare röd jacka och står i en utomhusmiljö med en växt i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jennie Westberg, Martina Poulsen som är enhetschef för fältarna och Didiane Amani var alla på plats på mötet i Öxnehagakyrkan. I klippet berättar de om otryggheten de känner efter händelsen. Foto: Adam Wännman Zetterqvist/ SVT

Efter dödskjutningen – oro bland invånarna på Öxnehaga

Publicerad

Efter dödskjutningen på Öxnehaga i Huskvarna under måndagskvällen så höll flera aktörer från Jönköpings kommun ett möte på tisdagen. Syftet var att lugna oroliga Öxnehagabor.

Efter skjutningen på måndagskvällen där en man dödades, så stärker man nu upp med fler fältassistenter i området en tid framöver.

Oron i området är stor berättade Martina Poulsen, enhetschef för fältgruppen i Jönköping, på tisdagskvällen.

Man skjuten till döds i Huskvarna

– Vi kommer ha betydligt fler fältare på plats här framöver än vanligt, säger hon.

Flera boende var på plats under kvällen.

– Jag hörde smällarna igår, säger Jennie Westberg som berättar att hon blev ställd.

I klippet berättar boende om känslorna efter skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man skjuten till döds i Huskvarna

Mer i ämnet