Två poliser knäböjer på en gräsyta och undersöker marken, medan en tredje policeman står i bakgrunden. De är klädda i polisuniformer och arbetar under en avspärrning markerad med vitt avspärrningsband. Omgivningen är en bostadsområde med höstfärger i vegetation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker finkammar området där en man i 40-årsåldern avled efter en skjutning på måndagskvällen. Foto: SVT

Vittne till dödsskjutningen i Huskvarna: Var en ren avrättning

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer blev vittne till den skjutning som inträffade strax innan klockan 22 på måndagskvällen där en man dödades. I samtal med SVT beskrivs det som en ren avrättning där den nu döde mannen sköts på nära håll.

Den man som dödades var känd av polisen. Han hade tidigare dömts för bland annat anstiftan till grovt vapenbrott samt narkotikabrott. Enligt sina egna sociala medier hade han även starka kopplingar till ett kriminellt nätverk som har sin bas i Göteborg.

SVT har idag varit på plats på Öxnehaga i Huskvarna där dådet skedde. Flera personer har gett sin bild av det inträffade. Att mannen dödades utomhus och att det var flera personer, iklädda mörka kläder, som kom fram till honom och sköt honom. Ett av vittnena beskriver det hen såg som en ren avrättning.

– De sköt honom på nära håll, säger vittnet som vill vara anonym till SVT.

Man skjuten till döds i Huskvarna

Kristoffer Axell, som är chef för lokalpolisområde Södra Vätterbygden, vill inte bekräfta tillvägagångssättet för SVT.

– Det är inget jag kan gå in på just nu, säger han.

Se en längre intervju i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man skjuten till döds i Huskvarna

Mer i ämnet