Kalle Tegenfeldt som nu är kostchef på Aneby kommun har en bakgrund som kock och under de tre åren han har varit hos kommunen har de minskat inköpen av kött.
– Jag vet att vi gjorde köttfärssås på nittio kilo blandfärs och det var två tre år sedan. Jag tror att vi är nere på sextio nu och bygger då med mycket högre kilo med vegetabilier från början, säger Kalle Tegenfeldt, kostchef på Aneby kommun.
Mindre kött och mer grönsaker
Kommunen försöker minska köttråvarorna och bygga en köttfärssås på mer grönsaker.
– Vi försöker med de medel vi har och det vi kan i vardagen. Till exempel minska köttråvarorna i våra rätter och bygga en köttfärssås på lök och på vitkål och morötter, tomatbaserad sås och sen ha lite mindre kött i den i stället, säger Kalle Tegenfeldt.
Den här frågan är en del av projektet Sverige möts. För att få veta mer kan du antingen svara på frågan eller gå in på Sverige möts hemsida.