Länstrafiken har störningar i biljettsystemet

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings länstrafik, JLT, har under torsdagsförmiddagen haft störningar i alla försäljningskanaler. Störningarna har påverkat möjligheten att köpa och visa biljetter.

De som inte kunde köpa biljett på grund av störningen har fått åka med utan biljett.

P4 Jönköping rapporterar att JLT inledningsvis inte kunde utesluta att det handlar om en hackerattack. Länstrafiken finns med på en lista över tänkbara mål för hackergruppen som kallar sig för Anonymous Sudan. Men strax före klockan tio på förmiddagen kom uppgiften att en hackerattack utesluts.

– Vi är inte utsatta för en hackarattack utan det är ett systemfel som vi arbetar med att lösa, säger kommunikatör Malin Hellsten till SVT Jönköping.

Vid elvatiden kom beskedet att felet var löst och att det går att köpa biljetter som vanligt.

Senare gick JLT ut med att deras hemsida hade blivit utsatt för en hackerattack. Strulet med biljettsystemet ska dock inte ha haft med det att göra.

Under onsdagen utsattes flygplatsen i Jönköping för ett hackerförsök, men det lyckades stoppas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.