Mannen åtalas vid Jönköpings tingsrätt. Foto: Thomas Johansson/TT

Man i 50-årsåldern åtalas för flera fall av grov våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern i Jönköping åtalas för flera fall av våldtäkt mot barn. Våldtäkterna mot de två flickorna ska ha skett i mannens bostad.

Mannen åtalas för tre fall av grova sexuella övergrepp mot barn och tre fall av grov våldtäkt mot barn. Övergreppen ska ha skett under åren 2022 och 2023 och den yngsta flickan var mellan 5-7 år när övergreppen skedde.

Den äldre flickan har varit 11-12 år när övergreppen har skett.

Mannen har i förhör erkänt brott, men menar att brotten inte ska bedömas som grova. Men åklagaren menar att brotten ska bedömas som grova bland annat på grund av flickornas låga ålder.

Så skyddas barn i domstolen

För barn som blivit utsatta för ett brott kan domstolsprocessen vara svår och skrämmande. I klippet nedan berättar Ola Depui på Jönköpings tingsrätt om hur de anpassar för barnens bästa.

Ola Depui på Jönköpings tingsrätt står i en rättssal och pekar med handen mot sittplatserna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Ola Depui på Jönköpings tingsrätt hur det går till i rätten när ett barn är brottsoffer. Foto: Emma Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.