kvinnlig reporter i bild, polisbil framför lägenhetshus

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Ulrica Abrahamsson berättar om mötet med de anhöriga och vad som händer i mordutredningen. Foto: SVT

Mannen som misstänks för dubbelmordet i Nässjö fortfarande på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

I veckan omhäktades, i sin utevaro, den man i 35-årsåldern som misstänks för mordet på två unga män, som han sedan tänt eld på. Han är fortsatt internationellt efterlyst av Interpol.

I slutet av februari larmades räddningstjänst och polis till en brand i ett hyreshus i Nässjö. I lägenheten hittades två unga män, 20 och 25 år gamla, som mördats. SVT har varit i kontakt med anhöriga som fortfarande väntar på svar om vad som hände.

– Det var hedersrelaterat, eftersom (25-åringen) hade haft något på gång med hans (den misstänktes) fru för något år sedan, säger en anhörig till den yngre av de båda mördade.

Dubbelmord i Nässjö

Berättade för polisen

Samma anhörig säger att familjen redan kvällen när männen dödades berättade för polisen vem de misstänkte låg bakom morden.

Men trots det hinner den misstänkte både sälja sin bil och fly landet. Först den 13 mars spärras hans hus av. Några dagar senare häktas han i sin utevaro. Sedan dess har också huset och banktillgångar belagts med kvarstad.

– Vi är försiktiga med att berätta vad vi vet, men jag kan säga att han är ännu inte gripen, säger Emma Harrius, kammaråklagare.

Pratade med den misstänkte

Den misstänkte är nära släkt med den man som i våras dömdes för ett helt annat mord – på 43-åriga Joullnar i Taberg. I samband med den händelsen talade SVT med den nu misstänkte. Han berättade då att hans fru och barn hade åkt till Gaza, bara dagar innan kriget mellan Hamas och Israel bröt ut. Men var han själv finns i dag är oklart.

Anhöriga till 20-åringen

Familjen till den yngre av de mördade säger till SVT att ovissheten om vad som händer i utredningen är jobbig.

– Vi vill veta varför han mördades. Han hade inget med detta att göra.

Den 35-årige mannen är nu häktad i sin utevaro ytterligare tre månader.

Se SVT:s reporter berätta om fallet i klippet längst upp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Nässjö

Mer i ämnet