Bilden är från bilbränderna natten till fredag då två bilar brann på Råslätt i Jönköping. Natten till söndag skedde ytterligare en bilbrand Foto: Mattias Landström/Nyhetswebben

Ny bilbrand på Råslätt i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen sattes ytterligare en bil i brand på Råslätt i Jönköping. Förra gången det skedde var natten till i fredags då två bilar brändes.

Det var vid ett-tiden på natten som polis och räddningstjänst kallades till Råslätt med anledning av en bilbrand. Bilen var övertänd och det fanns ingen spridningsrisk till andra bilar. Ytterligare en bil i närheten hade utsatts för skadegörelse.

De senaste dagarna har många bilar satts i brand runt om i Sverige, i samband med att Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram Kurs, hållit manifestationer. Han besökte Råslätt under torsdagen och brände då en koran.

Polisen vet inte om nattens bilbrand har någon koppling till det.

– Det kan vara så, det kanske är så, men det behöver inte vara så. Vi vet inte vem som gjort detta och vad det finns för motiv till det, säger Johnny Gustavsson, presstalesman polisregion Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.