• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du om trenden att allt fler föräldrar tar med sina barn på datorspelsfestivalen Dreamhack. Liam Tügel från Malmö är på plats med sin bonusmamma och pappa. Foto: Johannes Tolf/SVT

Nya trenden: 80-talisterna tar med sina barn till Dreamhack i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Dreamhack lockar allt fler barnfamiljer. Det är en tydlig trend som man har sett på den stora datorspelsfestivalen som under helgen arrangerades i Jönköping.

– Ja det är en tydlig trend att vi ser allt fler familjer här. Det är både fler föräldrar och barn som kommer hit, säger Christoffer Melin som är festivalgeneral för Dreamhack.

Spel- och LAN-partyt håller på att bli allt mer av en familjeaktivitet och inte bara något för tonåringar som ser fram mot några dagars spelande utan tjatande föräldrar.

TV-spelsfamiljen från Malmö

När SVT besöker Dreamhack på Elmiaområdet i Jönköping är många föräldrar på plats tillsammans med sina barn. 14-årige Liam Tügel från Malmö är här tillsammans med sin bonusmamma och pappa.

– Det är roligt att vara här och spela, säger Liam som var uppe till 04.30 på söndagsmorgonen och spelade Counter-strike innan han la sig några timmar.

Föräldrarna sover på ett hotell på nätterna, medan Liam nöjer sig med några timmar i Elmias sovhall.

En annan som är på plats med sin pappa är 16-årige Sigge Stengård från Växjö.

– Spelandet betyder allt för mig, säger han.

I klippet ovan får du hänga med in på den stora spelfestivalen och höra några av de barn och ungdomar som är där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.