Skisser har tagits fram för att illustrera hur platsen kan se ut med den nya badanläggningen. Foto: Jönköpings kommun

Nytt planförslag framtaget för Rosenlundsbadet – visar skisser på området

Uppdaterad
Publicerad

En ny detaljplan har nu tagits fram för att möjliggöra byggandet av den nya sim- och badanläggningen på Rosenlund i Jönköping. Detaljplanen ska sedan ut på samråd om den klubbas i stadsbyggnadsnämnden den 16 november.

Turerna kring den nya sim- och badanläggningen på Rosenlund är många och arbetet har gått långsamt.

– Det här arbetet påbörjades i slutet av 2020, sedan pausades arbetet under den rättsliga process som följde överklagan, det återupptogs i våras igen, säger planarkitekt Cecilia Idermark.

Men nu har en detaljplan för området Rosenlund 2:1 tagits fram. Den ger en bild över var anläggningen kan placeras och hur den ska passa in i den framtida stadsbilden.

Fastigheten Rosenlund 2:1 är idag planlagt som parkeringsplats – denna skissen visar förslaget för detaljplanen med badanläggningen i mitten. Foto: Jönköpings kommun

Om beslutet klubbas i stadsbyggnadsnämnden går detaljplanen ut på samråd i slutet av november. Då får allmänhet ta del av planen och tycka till.

I klippet: De många turerna kring nya Rosenlundsbadet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ turerna kring det nya badet i Jönköping. Foto: Texturelabs/Jönköpings kommun/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.