HV71:s Simon Önerud: ”Vi ska göra allt vi kan för att ta oss tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Inför slutspelet som nu stundar finns bara ett mål för spelarna i HV71, nämligen att ta sig tillbaka till SHL. 

– Vi har haft ett tydligt mål hela säsongen och alla i föreningen är beredda att offra grymt mycket för att vi ska lyckas ta oss upp, säger lagkaptenen Simon Önerud. 

HV71 blev i år seriesegrare i hockeyallsvenskan, precis som de flesta hade hoppats och trott, vilket gör att de har ett bra utgångsläge inför slutspelet som börjar idag. I kvarten väntar nu Västervik som de mött fyra gånger under grundserien, båda lagen har två segrar och två förluster.

– Vi vet att det kommer bli grymt tuffa matcher mot Västervik. Men det är först till fyra segrar som gäller och vi ska dit först, säger han.

Nästan alla förväntar sig att ni ska gå upp. Hur har det varit att leva med den pressen?

– Det är klart att det är tuff men samtidigt betyder det att det är många som tror på oss. Det är på något sätt härligt att ha den här pressen på oss och vi ska göra allt vi kan för att leva upp till förväntningarna, säger Simon Önerud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.