Polis till sjukhus efter biljakt

Publicerad

En polis skadades och fick föras till sjukhus efter ett efterföljande av en bil från Värnamo och söderut till Ljungby. Efterföljandet inleddes i samband med att föraren av en personbil vägrade stanna på polismans tecken.

Natten till torsdag, vid 02-tiden, inledde en polispatrull i Värnamo en biljakt när en personbil inte stannade på signal. Jakten avslutades i Ljungby, där poliser från både Öst och region Syd lyckades stoppa bilen genom en gemensam insats.

Under insatsen skadades en polisman och fördes till sjukhus. Även föraren av bilen som polisen följde efter, fördes till sjukhus. Ingen av personerna uppges vara allvarligt skadade.

Tre personer greps i samband med händelsen. Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och förberedelse till stöld, medan de två passagerarna är misstänkta för förberedelse till stöld och stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.