En delad bild som visar en person som håller i en hundsele med en schäferhund som är vid en blå metallskåp. Den andra sektionen visar en person i uniform. Bakgrunden är suddig, vilket ger fokus på de två scenerna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar polisen Maja Karlsson hur man kan upptäcka om någon hanterat narkotika på en skoltoalett. Foto: SVT

Polisens larm: Knark på skolkafeterian

Publicerad

Problemet med narkotika på skolorna i Jönköpings kommun har förvärrats. Vid polisens senaste tillslag hittades narkotikaspår inne på en skolkafeteria och i ett uppehållsrum.

– Det är oroande att man hanterar narkotika så öppet, säger Maja Karlsson som är kommunpolis i Jönköping.

Hon berättar att det ofta handlar om cannabis.

Eskalerat senaste året

Sedan ett år tillbaka är det allt oftare som polisen hittar narkotika på skol- och förskolegårdar. Många gånger ligger det helt öppet och är inte speciellt svårt att hitta, rapporterade SVT Jönköping i maj.

Men situationen har förvärrats sedan dess. Under höstterminen har polisen hittat narkotika inne på ett par skolor, vilket Jönköpings-posten var först med att rapportera.

I klippet ovan hör du om ett vanligt ställe där narkotikan göms.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.