Polishund bitskadade hund – kvinna får ersättning

Uppdaterad
Publicerad

En polishund sprang i full fart in i en kvinnas hund, som skadade en tass och fick ett bitsår. Nu får kvinnan i Jönköpings kommun drygt 11 000 i ersättning av polismyndigheten.

Det var i början av december som hundföraren, utanför tjänst, var ute med polishunden – då den sprang fram till en annan hund i en trädgård.

Polishunden ska ha sprungit in i kvinnans hund och skadat tassen på den. Den ska också ha nafsat hunden över ryggen, vilket ledde till en sårskada.

Veterinärbesök

Till följd av skadorna fick kvinnan åka med sin hund till veterinären. Nu får hon ersättning med 11 782 kronor från Polismyndigheten för skadorna.

Skador orsakade av tjänstehundar behöver inte ersättas om ingripandet varit motiverat – men i det här fallet menar polisen att de är ersättningsskyldiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.