regionrådet Mia Frisk (KD) intervjuas utanför valstugor i Jönköping 2022.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör regionrådet Mia Frisk (KD) berätta om reaktionerna på att hon lämnar sina politiska uppdrag vid årsskiftet. Foto: SVT

Regionrådet Mia Frisk (KD) lämnar alla politiska uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Regionrådet Mia Frisk (KD) lämnar alla sina politiska uppdrag vid årsskiftet. Något som P4 Jönköping var först med att berätta.

Mia Frisk, 55, har varit regionråd i Region Jönköpings län under 14 år.

– Jag har varit regionråd i 14 år och är 55 år nu, ska jag göra något annat är det läge för det nu. Samtidigt vill jag ge min efterträdare bra möjlighet inför valet 2026. Vill tänka på det som är bäst för partiet också, säger Mia Frisk.

Vad ska du göra istället?

– Det vet jag inte ännu.

Under många år har hon varit med i styret av Region Jönköpings län. Sedan valet 2022 är hon regionråd i opposition då regionen nu styrs av Socialdemokraterna, Moderaterna och Vårddemokraterna.

Mia Frisk kommer även i fortsättningen att vara aktiv i Kristdemokraterna, men kommer inte att ta några politiska uppdrag.

Efter valet 2022 var hon mycket kritisk till samarbetet partiet på riksplanet har med Sverigedemorkaterna. Hur ser hon på det i dag?

– Det väljer jag att inte kommentera.

I klippet ovan hör du Mia Frisk kommentera sitt beslut som vuxit fram under sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.