Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rolf Alkhagen säger att råttorna försökt bita honom när han skulle ta ut dem. I klippet ser du en av råttorna han fångat. Foto: Ebba Eriksson/SVT

Rolf i Jönköping har råttor i huset: ”Såg en springa genom sovrummet”

Uppdaterad
Publicerad

Några dagar innan julafton upptäckte Rolk Alkhagen på Rosenlund i Jönköping att råttor tagit sig in i huset. Sedan dess har de varit frekventa besökare och som mest fångade Rolf tre råttor på en natt.

Hör Rolfs mest effektiva sätt att fånga råttor på.

I samband med att Rolf upptäckte råttorna så hade nyligen Jönköpings kommun påbörjat ett vägarbete ute på gatan – något han tror har ett samband.

– Det var strax efter de började vägarbetet som jag upptäckte råttorna, jag har bott här i 55 år och har aldrig haft en råtta i huset innan, säger Rolf Alkhagen.

På vintern är det vanligt att råttor söker sig in i värmen, och vid byggarbeten, som exempelvis vägarbeten, kan råttorna störas och leta sig till andra platser att bosätta sig på eller leta föda på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.