Förändringen i bostadsområdet är tydlig, enligt Karina Hagstrand som bor på Våren. I klippet får du höra om de konkreta åtgärder som gjorts för att göra området tryggt igen. Foto: Kristin Renulf / SVT

Vråenbon Karina: ”Det är mycket bättre att bo här nu”

Uppdaterad
Publicerad

Under åtta veckors tid gjordes en rad olika åtgärder i bostadsområdet Vråen i Värnamo för att öka tryggheten för de boende. Som sista åtgärd vräktes de personer som skapat störst oro.

Läget i Vråen blev tillslut så illa att bostadsbolagets egen personal inte kände sig trygga när de vistades i området. Andreas Farving som är förvaltningschef på Finnvedsbostäder berättar själv om en händelse.

– När jag kom hit dök det snabbt upp en individ och ifrågasatte vad jag gjorde där. Det är tragiskt ju att det blir på den nivån.

Flera boende i området vittnar om den stora förändring som nu skett i och med att bostadsbolaget tillsammans med Värnamo kommun och polisen lyckats skapa trygghet igen.

– Nu är det mycket lugnare. Det är bättre att bo här nu kan jag säga, säger Karina Hagstrand som bott på Vråen i två år.

Och enligt Andreas Farving kommer trygghetsarbetet fortsätta även framöver.

– Vi kommer fortsätta finnas här. Ambitionen är att finnas på Vråen så mycket vi kan även framåt.

I klippet ovan hör du mer från boende och från Andreas Farving om de åtgärder som gjorts.

Andreas Farving från Finnvedsbostäder, Lina Tryggvesson, polis och Marcus Skytt, kommunens säkerhetssamordnare. Foto: Kristin Renulf / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.