Ambulans på fotbollsarena

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du bland annat statister och funktionärer som var med på dagens övning. Foto: SVT/Linda Mathillas

Se den stora katastrofövningen i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen hölls en stor katastrofövning på Finnvedsvallen i Värnamo med bland annat polis, räddningstjänst och ambulanspersonal. Scenariot var att flera personer skadats när en läktare rasat samman under en allsvensk match.

– Det är nytt för oss att öva på en arena så här . Vi har ju bara övat själva på sjukhuset tidigare men nu övar vi hela vårdkedjan, säger Jan-Olov Svärd, överläkare på kirurgen i Värnamo och sammankallande för övningen.

På plats fanns förutom sjukvårdspersonal bland annat ett 20-tal poliser, räddningstjänst från både Värnamo, Ljungby och Gislaved och funktionärer från IFK Värnamo.

Ambulanspersonal

Även Försvarsmakten deltog för att stötta och kontrollera hur krisövningen fungerade och Fredrik Persson från Ing 2 i Eksjö var mer än nöjd med det samarbete han såg.

– Det är en förutsättning att öva för att vi ska vara beredda om det värsta händer, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ambulanspersonal

Mer i ämnet