En gymnasielärare i länet avslöjades av sajten Dumpen efter att ha sexchattat och stämt träff med en fiktiv 14-årig flicka. Foto: Emilie Holtet

Sexchattade med påhittad 14-åring – gymnasielärare i länet får sparken

Uppdaterad
Publicerad

En gymnasielärare i 60-årsåldern i länet får sparken efter att ha sexchattat och skickat en onanifilm till en fiktiv 14-åring.

Mannen avslöjades och konfronterades av sajten Dumpen.

Sajten, som bland annat drivs av den tidigare höjdhopparen Patrik Sjöberg, registrerar fejkade profiler på olika hemsidor där de uppger att de är barn.

Efter en del chattande stämmer de sedan träff med männen som tror att de ska träffa ett barn. Konfrontationen filmas och läggs sedan ut på sajten.

Ångerfull lärare

Nu har sajten publicerat en film på en gymnasielärare i länet som trodde att han skulle träffa en 14-årig flicka efter att de chattat med varandra en tid. Mannen ska bland annat ha skickat en onanifilm.

När han konfronteras av Dumpen är han mycket ångerfull och säger att han ska söka hjälp. Mannen är inte dömd för någon typ av sexbrott tidigare.

Lärarens arbetsgivare har nu i samförstånd med honom avslutat anställningen.

”Som arbetsgivare har vi agerat så snabbt vi kan på det enda sätt vi kan och har redan igår den 3 juli avslutat personens anställning”, skriver den berörda kommunens skolchef i en mejlkommentar.

Kritiserad metod

Sajten Dumpen har tidigare fått kritik för att personer pekas ut som förövare trots att de inte är dömda för brott. Så här svarade Patrik Sjöberg på den kritiken i SVT i mars 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.