Zaneta Mandarovska, verksamhetsutvecklare på Folkuniversitetet Gislaved som jobbar för att fler utlandsfödda kvinnor ska få lära sig simma.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det var fler än vi kunde ta in som anmälde sig, säger Zaneta Mandarovska på Folkuniversitetet Gislaved. Hör mer om simprojektet i klippet. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Fulla simkurser för utländska kvinnor i Gislaved: ”Jättestort intresse”

Uppdaterad
Publicerad

Behovet bland kvinnor med utländsk bakgrund att få lära sig simma är stort. Många har aldrig fått möjligheten och nu hoppas arrangörerna att kursen kan fortsätta så att fler får chansen.

Zaneta Mandarovska, verksamhetsutvecklare på Folkuniversitetet i Gislaved, tycker att projektet är väldigt viktigt för kvinnors mående, både fysiskt och psykiskt.

Intresset har varit väldigt stort från simsugna i kommunen. Nu hoppas Zaneta att projektet kan fortsätta så att ännu fler får chans att lära sig.

– Det var väldigt många som anmälde sig. Det var fler än vad vi kunde ta in eftersom vi har ett begränsad antal som kan komma, säger hon.

Se mer om varför kurserna är så viktiga i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.