Simläraren Batoul Almoustafa i Gislaveds badhus lära en kvinna simma i en bassäng.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag är väldigt rädd för vatten, säger Jamila Abbas, en av flera deltagare som tidigare skytt vattnet. Se hur kvinnorna kommer över rädslan och lär sig simma i klippet. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Här får utlandsfödda kvinnor i Gislaved möjlighet att lära sig simma

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnor med utländsk bakgrund får nu möjlighet att lära sig simma i badhuset i Gislaved. Det är genom ett samarbete mellan bland annat Internationella vänner och Gislaveds kommun.

– För att vara en kvinna som aldrig vågat komma nära vatten, så är det jätteviktigt för mig att göra det här, säger Jamila Abbas, deltagare på kursen. 

Det är ungefär 15 kvinnor som deltar i simkursen och många av dem var antingen väldigt rädda för vatten eller har inte simmat innan.

Batoul Almoustafa som är simlärare, säger att hon har fått mycket positiv respons från kvinnorna.  

– Kvinnorna är jätteglada. De säger saker som: “Herregud, jag kan simma nu, jag trodde aldrig att det var möjligt”, säger Batoul Almoustafa.  

Simkursprojektet är ett samarbete mellan Internationella vänner, Folkuniversitetet, myndighet för ungdoms-och civilsamhällesfrågor och Gislaveds kommun.

Se hur kvinnorna lär sig simma i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.