Skottlossning på innergård i Värnamo – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan tre på lördagseftermiddagen larmades polispatruller om en misstänkt skottlossning vid en innergård runt Ringvägen i Värnamo. En person i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök men ingen skadad person har anträffats.

Enligt initiala uppgifter till polisen ska det avlossats flera skott vid innergården och ett område spärrades av. Polisen har bland annat utfört hundsök i området och försöker även identifiera eventuella vittnen till skottlossningen.

– Vi håller ett flertal förhör och vi kommer även ha en ökad närvaro i området för att försöka komma i kontakt med vittnen, säger Johan Borg.

Man anhållen – känd av polisen sedan tidigare

En dryg timme efter larmet kom kunde polisen gripa en man i 25-årsåldern.

– Han är känd av polisen sedan tidigare och misstänks för försök till mord, säger Johan Borg, t.f. lokalpolisområdeschef i Värnamo.

Mannen anhölls senare under kvällen, skäligen misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Ingen skadad

Så sent som på söndagsmorgonen hade det ännu inte framkommit några uppgifter om att någon person kommit till skada i samband med skottlossningen. Mannen släpptes efter beslut av jouråklagare under söndagseftermiddagen, skriver Värnamo Nyheter. Det är i nuläget okänt om han fortfarande misstänks för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.