Till vänster i bild en skylt med texten ”Happy Pride Jönköping” med en svart tejp över. Till höger i bild Jönköping Qom ut:s ordförande Jesper Persson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detta är elfte året Prideveckan arrangeras i Jönköping. I klipper hör du varför Jönköping Qom ut tycker den är viktig. Foto: Ebba Eriksson/SVT

Skyltar vandaliserade inför starten av Prideveckan i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen startar årets pridevecka i Jönköping med invigning på kulturhuset Spira. Runt om i stan skyltas och flaggas regnbågsfärgerna men flera av skyltarna har tejpats över.

I klippet ovan berättar Jönköping Qom ut deras syn på förstörelsen av skyltarna.

Prideveckan inleds på Spira med mingel, panelsamtal och bandklippning av Jönköping Qom Uts ordförande Jesper Persson.

Under veckan kommer det finnas över 30 evenemang, med olika föreläsningar, workshops och en Prideparad genom Jönköping på lördag.

– En nyhet är att vi tar in något som kallas paradutropare, där denne kommer stå på Hovrättstorget och ropa ut vilka ekipage som går förbi, säger Jesper Persson.

Över 10 000 personer brukar delta i Prideparaden i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.