Många utländska cyklister har föranmält sig till nästa års Vätternrundan. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Stort internationellt intresse för nästa års Vätternrundan

Publicerad

Inför den 60:e upplagan av Vätternrundan är det internationella intresset stort. Det står klart inför att huvudanmälan till nästa års lopp öppnar nästa vecka.

– I dagsläget kommer var tredje föranmäld deltagare från något annat land än Sverige, säger Oskar Sundblad, vd för Vätternrundan.

Av de cyklister som i nuläget har genomfört det första steget för att kunna gå vidare till huvudanmälan, kommer var tredje från ett annat land än Sverige. Förra året var ungefär var fjärde cyklist i Vätternrundan från utlandet.

Vätternrundan

Många tyskar

– Internationella deltagare bestämmer sig sannolikt tidigare, så vi förväntar oss att andelen kan gå ned något när vi närmar oss loppet. Men det är väldigt roligt att se att det internationella intresset är så stort, säger Oskar Sundblad.

Vätternrundan, världens största motionslopp på cykel, lockar cyklister från hela världen, inklusive platser som Island, Kanada och USA.

I juni i år var det rekordmånga tyskar som cyklade Vätternrundan. Se mer i klippet nedan.

Cyklister vid målgång.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Max Kaiser cyklade Vätternrundan för första gången. Han var en av de 1 500 tyskar som som lockats till Sverige för att cykla 315 kilometer runt Vättern. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vätternrundan

Mer i ämnet