Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paret Gunnarsson visar upp trädet som föll över tomten i Norra Vissö. Turligt nog klarade sig deras hus. Foto: Adam Wännman Zetterqvist

Stort träd föll in på parets tomt i Bredaryd: ”Trodde huset skulle ramla”

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret i onsdags ställde till med stora skador. Runt paret Gunnarssons hus i Norra Vissö i Bredaryd rasade stora träd och de är idag tacksamma att de inte fick ett stort träd genom taket.

Under 40 minuter i onsdags drabbade ovädret paret Gunnarsson utanför Bredaryd. Över 60 år gamla ekträd som klarade av stormen Gudrun gick av som tändstickor och föll som plockepinn runt huset och ett stort träd föll in på deras tomt.

– Det var så hemskt här att vi trodde att huset skulle ramla, säger Anne Mette Rask Gunnarsson.

Skyfall i Jönköpings län

I klippet ovan visar paret vad stormen ställde till med.

Det kom cirka 60 millimeter regn och i flera timmar hade de strömavbrott. Vägen från 153 utanför Bredaryd in mot Norra Vissö var avspärrat på många ställen under kvällen innan bönder med stora maskiner kunde såga av träden så det gick att ta sig fram med bil igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skyfall i Jönköpings län

Mer i ämnet