Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sonny Stridh i Bottnaryd IF förklarar här ovan varför de år efter år lockar eliten till tävlingen. Foto: Linda Mathillas/SVT

Tävlingsledaren om varför stjärnorna vill tävla i Bottnaryd

Uppdaterad
Publicerad

Bottnarydskastet utanför Jönköping har i flera år varit en populär tävling för eliten i kastsport. Tävlingsledaren Sonny Stridh menar att det handlar om lugnet och gemytligheten som råder.

– Vi kör endast en gren i taget och det tror jag är lite nyckeln, säger Sonny Stridh.

I klippet pratar han också om de fina resultat som satts i tävlingen.

Bottnarydskastet startade 1999 som en kasttävling med enbart diskus. Numera innehåller tävlingen även kula, slägga och spjut och lockar flera av Sveriges bästa idrottare, bland annat kulstötaren Axelina Johansson och diskuskastaren Daniel Ståhl.

– Det är en bra tävling och bra stämning, därför vill man komma hit och tävla, säger Axelina Johansson, som under lördagen stötte säsongsbästa.

Nytt rekord i slägga

Under söndagen fortsatte de fina resultaten. Thea Löfman vann släggtävlingen med ett jättekast på 72.14. Det är det längsta kastet någonsin av en svensk kvinna på svensk mark. Även tvåan Rebecka Hallerth kastade över 70 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.