Polisen hittade vid en husrannsakan patroner till en 9 millimeters pistol i en kryddburk. Totalt hittades tio patroner. Foto: Polisen

Tonåring åtalas efter skottlossning på innegård i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Två killar i tonåren åtalas efter en skottlossning och misshandel på Ringvägen i Värnamo i april. En person misshandlades och flera skott avlossades nära honom.

Det var på eftermiddagen den 9 april som polisen larmades till Ringvägen i Värnamo efter att flera skott avlossats. En månad senare greps en kille i övre tonåren som sedan dess suttit häktad misstänkt för grovt olaga hot. Han ska, enligt åtalet, på nära håll ha avlossat flera skott mot en annan kille, som emellertid inte skadats.

Offret ska även ha misshandlats och för det brottet är både tonåringen som höll i skjutvapnet och ytterligare en tonårskille misstänkt.

Säger sig vara oskyldiga

Ett par vittnen har gjort iakttagelser som åklagaren använder som bevis. Även tio patronhylsor har hittats i samband med husrannsakan, varav nio var gömda i en kryddburk. De avfyrade patronhylsorna som hittades på brottsplatsen är av samma kaliber och typ som de intakta patronerna som hittades i källarförrådet. Ammunitionen är så kallad knallammunition vilket inte omfattas av vapenlagen och är tillståndsfri.

De båda misstänka killarna nekar till brottsanklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.