Resehusets VD Stefan Falk tackar nej till kunder dagligen som inte kan få den hyrbil de önskar. Foto: Hanna Källebring/SVT

Tufft för resebyråer under hyrbilsbristen

Publicerad

Bristen på hyrbilar som råder just nu gör det svårt för resebyråerna att tillgodose sina kunders önskemål. Även priserna på hyrbilar har skjutit i höjden till följd av bristen.

Stillastående fabriker och halvledarbrist har gjort det svårt att få tag i hyrbilar den senaste tiden. Det är något som resebranschen påverkas mycket av i sitt arbete.

– Vi har säkert en kund varje dag som inte kan få hyra den bil de önskar eller den dagen de önskar, säger Stefan Falk, Resehusets VD i Jönköping.

Stefan Falk berättar att det främst är deras affärskunder som blir påverkade av hyrbilsbristen. Kunder kan få boka om möten och åka en annan dag för att det inte finns hyrbilar att tillgå.

Dubbla priser mot innan pandemin

Bristen på bilar att hyra har lett till att priserna har stigit mycket. En bil att hyra idag kan kosta upp emot det dubbla mot hur det såg ut innan pandemin förra året.

Stefan Falk säger att det är viktigt att vara ute i god tid för att kunna få den bil som önskas och att priserna oftast är lägre ju tidigare bokningen sker.

Hör Resehusets VD Stefan Falk om svårigheten att tillgodose kundernas önskemål när det inte finns bilar att tillgå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.