Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fritidspolitikern Johan Hilding från Värnamo har under den senaste tiden fått ta emot hot. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Värnamopolitiker hotad efter arenabeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartisten Johan Hilding från Värnamo har under den senaste tiden fått ta emot hot. Detta på grund av att han sent ändrade sig och ville skjuta upp bygget av nya arenan i stan.

– Jag har varit och handlat och fått glåpord slängda till mig och det har blivit en uppiskad stämning, så jag känner en obehaglig känsla, säger han. 

Det var vid kommunstyrelsens budgetmöte under förra onsdagen som det blev ett ja till oppositionens förslag att skjuta på bygget av en ny fotbollsarena i Värnamo. En av dem som sent ändrade sig och gick emot sitt eget partis linje i frågan var fritidspolitikern Johan Hilding (C). 

– Jag är inte emot fotboll eller idrott, tvärtom. Det jag känner är att det är en stor investering och i denna tid vi befinner oss i med hög inflation och att vi eventuellt är på väg in i en lågkonjunktur, så känner jag att den här investeringen kan bli jobbig för kommunen, säger han.  

Har polisanmält incident på gården

Nu berättar han om hot och hat på olika sätt sedan beslutet. Något som påverkat både honom och familjen.

I klippet ovan berättar Johan Hilding även hur han tänker inför kommunfullmäktige nästa onsdag.

I helgen har dessutom någon varit på hans gård och vridit om ett av handtagen till djuren så att de inte kunde komma ut. Något som Johan Hilding nu har polisanmält. 

– Min fru tycker att det är obehagligt och att någon varit på gården tycker hon är jobbigt, sedan vet vi inte om det har med arenafrågan att göra men det känns ju som det, säger Johan Hilding.

IFK Värnamo kommenterar på sin hemsida de känslor som rivits upp efter arenabeslutet och skriver att hat och hot aldrig är acceptabelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.