Vägskylt och två som bor i närheten av byggarbetet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Gräshagsgatan stängs av i nästan två månader, då drabbas de boende i närheten. Foto: Adam Wännman Zetterqvist/SVT

Viktig infartsväg i Jönköping stängs av: ”Blir väldigt omständligt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de boende i stadsdelarna Gräshagen och Tokarp i Jönköping grämer sig nu när Gräshagsgatan stängs av i nästan två månader.

– Det blir ju väldigt omständligt eftersom vi måste åka in i stan, säger Martin Baier som bor på Gräshagen och kör vägen mellan fyra och åtta gånger per dag.

Anledningen att vägen stängs av är att Jönköpings energi ska förstärka fjärrvärmenätet och bygger en ny ledning mellan Jordbron och Hedenstorp, och många boende på Gräshagen och Tokarp som vägen gränsar mellan berörs då.

– Det kommer vara jobbigt eftersom man kommer behöva planera sin körning mer, säger Ghodratullah Sadoughi, som bor i närheten av byggnationen.

Vågar inte enbart stänga en fil

Och det hade inte fungerat att stänga av bara en fil säger Jonas Wikström på Jönköpings Energi.

– Med tanke på brokonstruktionen vågar vi inte riskera något. Parallellt kommer vi arbeta uppe i skogen också så vi kan inte göra det snabbare.

Vägen kommer vara avstängd mellan 5 augusti och 29 september

Man i hjälm vid vägarbete

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar projektledaren Jonas Wickström från Jönköping energi varför bygget tar längre tid. Foto: Adam Wännman Zetterqvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.