Ett stort antal karossdelar som stulits från Volvobilar har hittats hos en Värnamobo som nu sitter anhållen misstänkt för stöld. Foto: Polisen Värnamo

Volvotjuv gripen – stal delar från bilar i Värnamo och Höglandet

Uppdaterad
Publicerad

Flera Volvoägare i Värnamo och på Höglandet har utsatts för stölder från sina bilar.

– Tack vare en vaken allmänhet, har vi kunnat gripa en person, säger Simon Anefur gruppchef på områdespolisen i Värnamo.

Under oktober månad har karossdelar till Volvobilar försvunnit från bilar på Höglandet och i Värnamo.

– Vi har sett en trend under oktober med flera anmälningar, säger Simon Anefur på Värnamopolisen till SVT.

En privatperson kunde tipsa polisen om att det fanns en hel del delar till bilar som matchade det stulna till salu på nätet. Personen som stod bakom försäljningen kunde identifieras och efter en husrannsakan hittade polisen en hel del delar, som har identifierats som stöldgods.

”Se över era bilar”

Den gripna mannen är hemmahörande i Värnamo och anhölls efter förhör misstänkt för stölderna.

– Mycket av det vi hittade har härletts till anmälda stölder men vi har en hel del delar som fortfarande inte har identifierats så äger man en Volvo bör man se över om det är så att man blivit av med delar, de kan finnas här hos oss, säger Anefur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.